Eenhoorn van pompons

unicorn klaar

Een paar weken geleden kreeg ik opeens een idee: ik wilde een eenhoorn gaan maken!
Niet als kleed of deken, maar nu eens om mooi aan de muur te hangen.

Omdat ik deze keer even geen zin had in haken, kwam ik op het idee om het van pompons te maken!
Om de pompons ergens aan vast te kunnen knopen dacht ik aan een anti-slip mat. Daar zitten al handig gaatjes in. In mijn kast vond ik nog een stuk dat ik over had van het olifantenkleed van een tijd terug. Een stuk van 75×100 cm.

Op internet heb ik veel eenhoorn plaatjes bekeken en daar heb ik mijn eigen eenhoorn ontwerp van gemaakt. Eerst heb ik het op papier geschetst en daarna heb ik het met een permanente stift op de anti-slip mat getekend. Dat was nog best lastig. De anti-slip die ik heb gebruikte bestaat uit allemaal vierkantjes. Dit maakte het best lastig om toch wat vloeiende lijnen op te zetten 😉 .

unicorn getekend

Nou heb ik best een flinke voorraad garen, maar toch had ik niet de kleuren die ik wilde. En zeker niet van één soort garen, wat ik wel mooier vind. Dus ben ik eens gaan kijken wat ik zou kunnen gebruiken.
Ik heb gekozen voor: Budget yarn, acrylic DK. 100% acryl, voor haaknaald 4.

garen label
Dat is een nieuw soort garen dat niet zo duur is. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik het voor kleding zou gebruiken, maar voor deze pompons was het prima! Het garen is vrij dun (voor acryl garen) en daardoor gingen er veel draadjes in 1 pompon, ook al zijn deze heel klein. Dat maakt dat de pompons toch mooi vol lijken.

garen van bovenaf, voorkant garen achterkant

Hoeveel bollen ik heb gebruikt weet ik niet precies, maar mijn schatting is: 2,5 wit, 2 roze, 1 paars, 0,5 groen, 0,5 blauw en 1 geel. Voor zwart heb ik een restje Royal van Zeeman gebruikt. En voor de zilveren hoorn heb ik een restje ByClaire sparkle gebruikt.

De pompons heb ik gemaakt met de kleinste pompon maker van Clover.

clover pompon maker

In totaal heb ik uiteindelijk ruim 450 pompons gemaakt. Dat was best even doorzetten op het laatst. Want hoe leuk ik het project ook vond om te ontwerpen en te maken, de pompons werd ik toch wel een beetje zat. Maar het zien groeien van het project maakte dat steeds weer goed.

pompons

Het moeilijkste vond ik het om het oog te maken. Hier heb ik veelal nog kleinere pompons voor gebruikt, zodat ik goed de vorm kon aanpassen. Deze kleinere pompons maakte ik door minder garen in de pompon te gebruiken.
Om te weten of het zo zou worden als ik het in mijn hoofd had, legde ik de pompons los neer op de anti-slip mat.

unicorn met draadjes

Nadat alle pompons waren vast geknoopt, heb ik de eenhoorn uitgeknipt. Heel voorzichtig, zodat ik niet net een stukje er af knipte waar een pompon was geknoopt.

Daarna heb ik de eenhoorn omgetrokken op een stuk dun hout. En mijn man was zo lief om even te helpen bij het uitzagen hiervan.

unicorn hout

Ik heb de eenhoorn op het hout vast gelijmd met een alles lijm, volgens mij van Pattex. En het blijft heel goed zitten.
Het is uiteindelijk ca 60×60 cm geworden.

Met een hangertje/oogje er aan, kan hij mooi aan de muur in de kamer van mijn dochter!

unicorn klaar

Vind je het leuk om updates te ontvangen van nieuwe projecten van mij? Like dan mijn facebookpagina: Fantasia Creatief

Kijk ook eens bij mijn kooppatronen bij Ravelry: ravelry store Fantasia creatief
Of bij Etsy: Etsy shop Fantasia Creatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.