Hoera! Beide juffen van mijn zoon zijn zwanger, wat een feest!
Dat betekent dat ik wat leuks voor ze kan maken 🙂

Er zijn zóveel leuke dingen baby accessoires om te haken: rammelaars, tutteldoekjes, mobiles, muziekdoosjes, kleertjes, muts, slofjes, boxzak, maxicosizak, speenkoord, noem maar op!
Ik heb uiteindelijk gekozen voor een relatief groot babyproject, namelijk een babydekentje. Niet per sé van een bepaalde afmeting, zoals voor een ledikant of wiegje. Maar gewoon een leuk dekentje dat je voor van alles en nog wat kan gebruiken.

Het worden dekentjes die bestaan uit lapjes. De helft lapjes met een bobble stitch patroon van een eendje en de andere helft “lege” lapjes, bestaand uit enkel vasten.
Het patroon dat ik gebruik staat hieronder. Wel heb ik de onderkant iets aangepast. Ik maak boven en onder steeds 5 rijen met vasten, zodat het patroon mooi in het midden van het lapje komt. Aangezien de bobble stitch aan de “achterkant” komt van waar je haakt, is het patroon dus in spiegelbeeld. Dat betekent dat met dit patroon het eendje uiteindelijk naar rechts zwemt.

a2cf8bec4306f667e314d7b3858d5579

Omdat ik het 2 keer (voor 2 juffen) ga maken, heb ik vanwege de prijs en de lieve kleuren, gekozen voor Supersoft garen van Zeeman. Het garen is wel wat dun, waardoor het vast een tijdje gaat duren voordat het af is…
En ik haak met haaknaald 4.
Ik weet niet of het jongens of meisjes worden, daarom gebruik ik maar geen blauw of roze. Maar omdat ik niet zo van grijs ed houd, heb ik geprobeerd een beetje algemene kleuren te kiezen.

Op de foto staan meerdere kleuren, maar die gebruik ik niet allemaal ;).
Ik heb gekozen voor 1 dekentje met room-geel en wit. En 1 dekentje met mintgroen en wit.
795800_strickgarn-supersoft_xxl

Het is best een project, maar ik ben inmiddels met het eerste dekentje begonnen.
Ik hoop dat ik de dekentjes op tijd af krijg, voor het zwangerschapsverlof, dat ze rond kerst bijna gelijktijdig hebben. 😉

“Like” mijn facebookpagina  Fantasia Creatief om een bericht te ontvangen wanneer er weer nieuws is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.